söndag 21 juni 2009

Sjulsarvsslänten rekognoserad och markerad!

Idag var jag ute några timmar och gjorde en första preliminär stigmarkering från Sjulsarvsstugan ner till elljusspåret. Första delen från stugan är omarkerad, men där man korsar skidspåret skall man åka till höger om stora tallen, sedan kan man följa markeringar i form av kvistar och sly på marken. Efter tallen går stigen på skrå ut åt höger, fint rullande ungefär 100m. Där gör man en sväng vänster i en liten björkdunge, och skråar tillbaks över hela hygget. Ca 20m innan markgränsen svänger stigen tillbaks höger och sneddar genom sista partiet av hygget för att sedan korsa ett skidspår och dyka ner i skogen. Där sneddar den genom ett första skogsparti ca 100m, sedan korsar den mtb-banan och dyker ner i fin blandskog där jag hittade en gammal rågång som blev en perfekt linje för stigen. Den rullar på ett par hundra meter till, för att slutligen komma ut på elljusspåret precis nedanför där milen och femman kommer ut. 680 meter fick GPS:en det till.Bygget av denna del av stigen kommer antagligen inte påbörjas än på ett tag, men det känns viktigt att få en känsla för hur hela slingan kommer bli. Målet är ju också att försöka få slingan cykelbar så fort som möjligt, för att sedan förbättra olika partier vartefter.

UPDATE: Jag och Per mätte upp slingan ikväll, som mäter ganska prick 7km.

Hoppas många kan komma nu på tisdag och fortsätta på Hopptornsstigen!

/Niklas

3 kommentarer:

 1. Det kommer bli en väldigt trevlig stig! Skvallrar gps:en något om fallhöjden på partiet från stugan till elljusspåret?

  SvaraRadera
 2. Va? Inga små röda vimplar som i instruktionsfilmen? :D

  SvaraRadera
 3. De breda röda slingorna i bilderna är inte photoshoppade, det ser UT så i terrängen efter min framfart! ;-) tyckte vimplar var lite mjäkigt. :-D

  Höjdskillnaden är 58m.

  Klicka här för detaljer på gps-loggen i mitten av bilden

  SvaraRadera