söndag 28 mars 2010

Lägesrapport mars 2010

Klisterföre i spåren och takdropp betyder oftast en sak: Våren och cykelsäsongen närmar sig. Det betyder också att den härliga stigbyggartiden snart är här! Alltså: Dags för en lägesrapport efter en lång tyst vinter:

Naturreservatet
Som många vet om så gjordes det halt i bygget i början av hösten med anledning av diverse oklarheter om tillstånd med mera. Under vintern har kommunen fört en dialog med Länsstyrelsen och nu verkar alla vara överens om vad som gäller. Bland annat krävs en skriftlig ansökan och en sådan är nu inskickad. Nu kan vi bara vänta på besked innan vi kan gå vidare med bygget som ligger innanför naturreservatsgränsen. Vi hoppas på ett svar från Länsstyrelsen under maj månad.

Falu Freeride Klubb
Under vintern har det bildats en ny klubb i Falun - Falu Freeride Klubb - som har skakat liv i den gamla slalombacken vid Lugnet. Vi kommer att gå in och bilda en cykelsektion i klubben och fortsätta utvecklingen av downhill och freeridespår i slalombacken i samarbete med klubben. Det kommer att bli hur bra som helst.

Glentress
Vi är ett par stycken som kommer att göra en favorit i repris och fara till Glentress i Skottland för att cykla på stigar i världsklass i början av juni. Så vill du få stigbyggarinspiration deluxe eller bara sparka igång cykelsäsongen på ett utomordentligt trevligt sätt så är det bara att haka på! Skicka ett mail till per.hagdahl(snabela)gmail.com om du är intresserad.

Med vänlig hälsning
Per Hagdahl

1 kommentar:

  1. Härligt med en uppdatering på läget! Låter lovande tycker jag!

    Jag är dessutom inte lika borträknad från resan som jag trodde, yay!

    SvaraRadera