måndag 18 maj 2009

Färdigt förslag till hopptornstigen


I söndags spikade vi ett förslag till dragning av en ny xc-nerfart från hopptornen. För att inte förta oss från början blev strategin att inte göra det onödigt komplicerat i steg 1, utan försöka använda så mycket befintlig stig som möjligt. Sedan kan vi hellre bygga ut med alternativa spår eller mer komplicerade partier vartefter. (Det finns tex ett ytterst spännande förslag på att dra en stig i rasbranten, strax ovanför villatomterna)

Hursomhelst kommer
det att bli en härlig utförslöpa med bra flyt och en del lite långsammare tekniska partier. En utförslöpa att slänga in som en trevlig avslutning på mtb-turen innan man rullar bort till Visitors Center och köper en kopp kaffe. Klicka på bilden till höger så ser du förslaget i sin helhet.

Nästa vecka siktar vi på att ha en träff med Jonny på Lugnet och styra upp hur vi gör med material och utrustning. Sen kommer både bygget med dh-banan och detta nya spår att påbörjas konkret.

Om du inte redan står med på maillistan och vill ha info när det är dags att börja gräva, skicka ett mail till mig på per.hagdahl@gmail.com. Om du är intresserad av att bygga downhillbana specifikt kan du ta kontakt med Jonas Ljunggård, mail jonasljunggard@bredband.net

1 kommentar:

  1. Ser bra ut!

    Hoppas kunna vara med när spadarna ska i jorden.

    SvaraRadera