onsdag 6 maj 2009

Update 6 maj

Dags för en ny lägesrapport.

Ny dragning korta slingan

Den korta slingan upp till Sjulsarvsstugan har fått en ny dragning för att minimera markägarproblematiken. (Klicka på bilden för att se den större)

Tillstånd, tillstånd, tillstånd
Vi har promenerat hela den korta slingan och detaljstuderat dragningen ihop med Peter Garvö som ansvarar för att samordna alla intressen inom naturreservatet, samt att alla reservatbestämmelser efterlevs. Det var positivt. Nu måste det dock göras en ansökan hos Länsstyrelsen för de delar av leden som ska byggas helt nytt. Förbättringar av befintliga stigar ingår i kommunens förvaltningsavtal och behöver inte Länsstyrelsens godkännande.

Byggstart!

Det som är klart att börja med utan några vidare tillstånd är en ny handbyggd nerfart från hopptornen, i den glesa tallskogen till vänster om slalombacken uppifrån sett. Detta kommer bli pilotprojektet nu på försommaren. Det är alltså ingen downhillnerfart vi ska göra utan en fin stig som kan njutas av alla mtb-cyklister.
Vi skulle behöva vara ett mindre gäng som detaljrekade denna nerfart och funderade på hur man utnyttjar höjdmetrarna på roligast vis.
Hör av dig till mig (per.hagdahl@gmail.com) om du vill vara med på detta så styr jag upp en första träff på plats.

//Per

1 kommentar: