torsdag 26 augusti 2010

Planering av nästa stigparti

Igår hade vi planeringsdag för arbetet med det nya stigpartiet vid "flygfältet". Vi var fyra stycken som träffades en stund uppe vid stigen och gjorde avancerade detaljstudier av topografi och jordmån, innan vi rullade ner till Viktors Källare på stan för vidare planering och trevligt umgänge. Väl där blev vi till slut nio pers som åt god och billig mat och pratade cykling, stigbygge och andra väsentligheter. En och annan öl slank också ner.

Vi har nu en färdig grovplanering av stigsektionen och temat för stigen kommer att bli hög fart, långa doserade kurvor (inga tighta switchbacks denna gång!) och mycket härliga pump-sektioner. Vi kommer även att addera några kortare balanssektioner med trästockar etc och kanske ett lite längre north-shore-parti (med alternativt vägval runt). Stigen kommer med andra ord bli en härlig lekstuga för cyklister och fungera som ett kul avbrott i den långa klättringen upp mot Sjulsarvsstugan, eller som ett utflyktsmål i sig där man kan uppehålla sig ett tag vid stigen och köra den flera gånger.

Vi kommer att börja göra uppmärkningen inom kort och förhoppningsvis kunna komma igång med bygget inom en vecka eller två.

//Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar