tisdag 7 september 2010

Tisdagsbygge: Strålkastarljus, björnspår och mineraljord i massor

Äntligen var vi igång med ordentliga byggkvällar igen efter ett par veckors hattande med invigningar, stigmarkering och planering. Ikväll var vi ett skönt gäng på nio personer som letade sig ut i skogen medan solen försvann bakom trätopparna: Niklas G, Matte, Ludde, Anders, Rickard P, Stefan, Emil, Peter och jag själv. (Utöver detta hade vi iofs fyra minderåriga stigbyggare också där Isak fick den stora äran att premiäråka de första 150 metrarna).

Dagens övning gick ut på att helt färdigställa de första 150 metrarna stig vilket vi också gjorde. Kurvor shapeades, Paddan gick på högvarv och när det började skymma rejält drogs även den stora nyheten - belysningen - igång. Och det funkade hur bra som helst! Fyra 500W arbetslampor räckte mer än väl för att lysa upp arbetsplatsen. Det blir dock ganska mörkt runt omkring... Och för att krydda den speciella stämningen ytterligare hade vi sett ganska färska björnspår vid början av stigen i form av ett urgrävt jordgetingbo där någon mumsat i sig honungskakor för fullt!

Själv var jag tvungen att avvika ganska tidigt, men det kändes i alla fall som en ovanligt lyckad byggkväll när jag packade in telningarna i bilen och for hemåt. Stefan, Emil och Peter som hade cyklarna med sig och kunde provcykla såg ut att ha ganska trevligt också! Här kommer några bilder från de mörka höstskogarna. Bilder på själva stigen får fixas i dagsljus...

Arbetsplatsen
Ludde pausar
Emil, Peter och Stefan funderar
Matte med en god kexchoklad
Kurvfix
Ludde in twilight zone...

//Per

2 kommentarer: