torsdag 2 september 2010

Nya stigen - nu är vi igång!

Idag började Ola arbeta med grävmaskinen på den nya stigen. Jag och Ludde var med och dirigerade och fixade med McLeoderna. Vi testade att köra soil reversal fullt ut denna gång, dvs plocka upp bra ytskikt till stigen och sedan fylla igen hålet med all vegetation och mulljord som man grävt bort. Det visade sig finnas riktigt gott om bra material i marken så Ola kunde lägga lagom stora högar med fin mineraljord med nån meters mellanrum längs hela den grävda stigen. Bara att raka ut och forma! Vi får upp stigytan i marknivå och på köpet får vi inga fula högar med sten och grästuvor som ligger och skräpar vid sidan av stigen. Vi kommer med andra ord inte behöva forsla ut nåt ytskikt alls, vilket vi hade räknat med. Det känns ganska skönt...

Vid 13-tiden hade Ola hunnit en bra bit och jag och Ludde hade till och med hunnit fixa till de första 50 metrarna till i princip färdig stig som bara behöver packas. Eftersom ytan är ganska mjuk fortfarande spärrade vi av stigen så att inte folk börjar cykla på den innan vi hunnit packa den.

Bergochdalbana:Vi fortsätter på tisdag!

//Per

3 kommentarer:

 1. Imponerande!
  Kommer att bli den roligaste stigen hittills!

  SvaraRadera
 2. Jösses vilken fart ni fått upp! Grumt så!

  SvaraRadera
 3. Jäklar vad kul att se! Synd bara att jag missade det nu när jag för en gång skull var hemma och kunde vara med och bygga.

  SvaraRadera