torsdag 7 oktober 2010

2,5 meter kvar

Idag kl 16.15 stod ett stort gäng cykelgymnasieelever i givakt redo att börja bygga stig. Framför dem låg ca 10 kubik blytung pinnmojord som skulle bäras ut sista biten på stigen. Efter en snabb genomgång av arbetsuppgifter och en tvåminuterskurs i stigbygge var hela gänget igång. Och vilket gäng! Några av dem hade uppenbarligen byggt stig tidigare och fattade direkt vad som skulle göras. Övriga högg i med att skyffla, köra skottkärra och bära hinkar med en fantastisk energi. Efter en stund hade vi lagt ett 25 cm tjockt lager fräsch jord hela sista biten och drog igång paddan. Eftersom arbetet gick så fort la vi också ett 10 cm tjockt lager på rakan innan sista kurvan som var lite knölig sen i tisdags.

Så nu är stigen klar ända ut till vägen! Bara lite uppstädning och småfix på slutet saknas, plus nån meter i början av stigen där vi fyllt på med lite mer jord. Dock var jorden väldigt blöt, så trots paddande så var stigbädden ganska mjuk när vi var klara så jag spärrade av sista biten. Förhoppningsvis kan den torka upp lite närmaste dagarna och bli riktigt fin.

Stort tack till alla YA-elever. Det var tydligt att det inte bara är framtidens cyklister som fostras i Falun, utan även framtidens stigbyggare.Per

2 kommentarer: