tisdag 18 augusti 2009

Byggrapport 18 augusti

Då var man hemma från ännu en trevlig kväll. Efter en lite trevande start då jag, Ludde och Niklas G trodde vi skulle bli själva började folk droppa in en efter en. Robin och Martin dök som vanligt upp men även två nya bekantskaper, Niklas och Jonas - trevligt!

Efter en hel dag med regn som gjort marken mjuk och fin kom som vanligt solen fram lagom tills vi skulle börja bygga - bra tajming alltså. Idag grävde vi klart sista biten över slalombacken och dagens arbetsinsats skulle kunna vara hämtad direkt ur kapitel 3 i stora amerikanska stigbyggarhandboken; på ett välorganiserat led, med små gula flaggor som riktmärken, hackade vi fram en perfekt "full bench-cut" ur slalombacken. Niklas G fick fritt spelrum att ägna sig åt vinkelkontroll (5 graders outslope på stigbädden, 45 graders lutning på ovansidan av kanten osv osv). Allt gick så snabbt att vi även hann med och fixa till lite i den gamla dualcrossbanan som får avsluta stigen.

Med detta har vi alltså i princip grävt färdigt första stigen (nu får den vila lite över hösten så att allt sätter sig ordentligt innan vi kommer tillbaka och gör finputsningarna). Well done allihopa! Detta innebär två saker. För det första har frågan om vad stigen ska heta blivit högaktuell. Förslagsvis löser vi detta problem med någon form av socialt samkväm på någon av stadens pubar. Jag återkommer med förslag på tid och plats.För det andra innebär det att vi nu kommer flytta styrkorna till Sjulsarvsslänten. Nästa gång ses vi alltså vid Sjulsarvsstugan och inte vid hoppbackarna!

Nog svamlat. Här kommer några bilder från kvällen:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar