tisdag 4 augusti 2009

Byggrapport 4 augusti

Ytterligare en utomordentligt trevlig byggkväll är tillända. Idag var vi sex personer - Niklas, Robin, Martin, Erika, Emil och jag själv - som primärt ägnade oss åt att bygga en fin träbro. Trots tryckande värme och mycket mygg transporterades allt virke upp med ren och rå handkraft och ett effektivt konstruktionsarbete började. När klockan var 21.30 och det började bli rejält skumt i skogen kunde vi konstatera att bron var klar. Ja, nästan ska vi säga, det saknades två plankbitar på slutet, men det löstes med lite spillvirke. Detta får fixas till nästa gång. Vi skyfflade även ut en hel del jord före och efter bron. Det blev kanonfint!

Idag cementerades gamla könsroller då både Niklas och Robin hade plockat med sig motorsågar, medan Erika langade upp en påse med nybakade blåbärsmuffins. Vi lägger inte mer tankemöda på det, utan konstaterar att både motorsågar och muffins gjorde att kvällen förlöpte på ett mycket trevligt sätt!

Nästa planerade träff blir på tisdag om två veckor, alltså den 18 augusti. Då ska vi försöka fixa till den sista passagen tvärs över slalombacken.

Här kommer som vanligt några bilder från ikväll, direkt ur kameran:

5 kommentarer:

  1. Coolt - första filmen från stigen!

    SvaraRadera
  2. ...och som man kunde misstänka gör sig de små gula flaggorna oerhört bra på film. :)

    SvaraRadera
  3. Andra filmen.. http://oijer.blogspot.com/2009/06/flasfilm.html
    Men för nästan två månader sedan när jag filmade där så var det lite mer kvar att göra på den. Så att säga.

    SvaraRadera
  4. Shit Öijer, du är en sann hjälte. 3 minuter upp till toppen och sedan köra du DH-banans stenkista med xc-hojjen. Respekt! Och som du skrev, det har ju hänt en del med stigen på två månader. Man glömmer fort...

    SvaraRadera
  5. Haha. Det blir ju lite mer sport när ben och armar är helt skakis och pulsen är på max redan när man startar.

    SvaraRadera