måndag 28 juni 2010

Söndagspyssel

Det blev lite pyssel ute i skogarna igår kväll. Jag kom upp till Second Chance kring 20-tiden, och då hade Per hunnit med en cykeltur kring hela den tänkta sträckningen av mtb-slingan (se tidigare kartor här i bloggen) samt avslutat det hela med ett riktigt fyspass i form av stenslungning på nedre halvan av stigen. Så nästan alla surhål på den sista stigsektionen mellan sista switchbacken och skidspåret är nu igenfyllda med stenbumlingar för att procenta ut det vi kommer få hjälp med av grävaren under veckan, dvs fylla i det grävda spåret med kross och mineraljord som planerat. Efter denna stenomgång, och med det faktum att jag glömt mina arbetshandskar, bestämde vi oss för att "gå upp och kratta lite" på de övre delarna för att snygga till osv. Detta resulterade som vanligt i att vi 1) nästan byggde klart switchback #3 (helt Pers förtjänst) 2) byggde ett par nya passager mellan sväng 1 och 2, samt röjde lite sly längs stigen för att förbättra sikt genom kurvorna. Nu börjar det nästan bli helt klart fram till sväng 3!! Padda återstår, samt en del pyssel på sidorna för att snygga till.

Under kvällen passerade två cyklister på stigen också, bland annat en kille från Gävle som fått dispens och lämnat fru och barn hos släkt i Falun tillfälligt för att få provcykla TEW och 2nd Chance. Cred för detta!! Kul att du hittade hit!
Kul också du andra cyklist som var intresserad av hur vi bygger och återställer stigen efter hand. Jag tror att alla som är där och cyklar kommer märka hur vi jobbar med att bygga stig och återställa naturen enligt IMBAs rekommentationer för att den skall smälta in så fint som möjligt i terrängen.

Niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar